Dennis van Scheppingen

Voormalig Davis Cup-speler, Dennis van Scheppingen, is een bekende naam in de tenniswereld. Tennis loopt als een rode draad door zijn leven. Op zijn 18e begon Dennis aan een mooie en succesvolle carrière als professioneel tennisspeler. In 1996 maakte hij zijn debuut in het Nederlandse Davis Cup Team tegen Nieuw-Zeeland, onder leiding van toenmalige bondscoach Stanley Franker. Dennis wist 11 challenger toernooien op zijn naam te zetten en heeft een totaal van 14 Grandslam wedstrijden gespeeld. Zijn beste resultaat behaalde hij in 1997 toen hij de derde ronde van de Australian Open bereikte. Zijn hoogste positie op de wereldranglijst, 72, werd behaald in september 2004.

DX36-0763dennisvToen in 2007 zijn professionele tenniscarrière ten einde kwam, is zijn loopbaan als tennistrainer van start gegaan bij Popeye Goldstar in Amsterdam. Vervolgens is Dennis zeven jaar lang actief geweest bij Amstelpark Tennis Academy, waarvan drie jaar als hoofdtrainer. In die tijd is Dennis als trainer/coach met Jiske Griffioen gaan werken. Die nauwe samenwerking heeft geleid tot fantastische resultaten op de grand slams en de nummer 1 positie in de wereld in het enkelspel van het vrouwen rolstoeltennis.

De volgende logische stap was het opzetten van Van Scheppingen Tennis. Vol enthousiasme gaat Dennis een nieuwe uitdaging aan in Hoofddorp. Hij kijkt erg uit naar het opzetten van een kwalitatief hoogwaardige tennisschool in samenwerking met een aantal zeer ervaren tennisleraren.

Phone: 023 5611440
Fax:
Arnolduspark 16,
2132 CR Hoofddorp